VI VÄRNAR OM ANSVARSFULLT DRICKANDE

Därför behöver vi veta om du är 25 år eller äldre.

Nej, jag har inte fyllt 25 år

* En cookie kommer att ställas in för att behålla ditt val

Q & A - Sveriges Bästa Gin & Tonic 2023

För 8:e året anordnar Schweppes Sveriges Bästa Gin & Tonic. Gör du en riktigt vass GT? 20 april öppnar ansökan till årets tävling! 

Vad är Sveriges Bästa Gin & Tonic?

Schweppes hyllar världens mest ikoniska drink med sin klassiska tävling Sveriges Bästa Gin & Tonic. Tävlingen går ut på att kora enastående och nyskapande varianter av en GT. 


Tävlingen är öppen för två klasser, en för professionella bartenders och en för idérika hemmamixare. Finalen går av stapeln torsdagen den 21:a september i Stockholm.

Hur deltar man som publik under finalen av Sveriges Bästa Gin & Tonic?

Finalen är öppen för alla som vill komma och titta. Under finalen kommer samtliga finaldrinkar att serveras i baren. För att delta som publik på eventet så skriver du upp dig på en gästlista hos Nöjesguiden som publiceras på Schweppes Sveriges sociala medier i mitten av juni. 

Finalen kommer även att livesändas via länk här på Drinkgeneratorn.

Hur väljs finalisterna ut och hur gör man för att ta hem vinsten?

Recepten som deltar i tävlingen skickas in via drinkgeneratorn.se/sbgt under ansökningsperioden 20 april – 4 juni 2023. Därefter bedöms recepten av en jury bestående av dryckeskunniga branschprofiler. 


Tre recept skapade av hemmamixare och tre recept framtagna av professionella bartenders, väljs ut av juryn och receptskaparna kontaktas. Därefter bjuds finalisterna in till ett finalevent i Stockholm i slutet september där de får blanda sin GT och höra juryns utlåtande inför publik. 


Det recept i respektive kategori som lyckas övertyga juryn står som vinnare av den prestigefulla titeln Sveriges Bäst Gin & Tonic 2023!

Vad är vinsten?

Vinnarna får, utöver den ärofyllda titeln, en drinkvagn, sex Schweppesglas, ett hemmamix-kit med verktyg samt en prissumma på 10 000 SEK per vinnare. Sveriges Bästa Gin & Tonic brukar årligen uppmärksammas i media, vilket gör den till en fin möjlighet för såväl finalister som slutliga vinnare, att få uppmärksamhet för sina prestationer.

Hur ansöker jag till Sveriges bästa Gin & Tonic?

Hemmamixare och professionella bartenders är välkomna att skicka in sina recept.

Du ska ha fyllt 20 år för att få tävla, och anmälan håller öppet till 4 juni.

För att delta i tävlingen komponerar du ett GT-recept utifrån valfri Schweppes Selection, och skickar in ditt recept HÄR. Schweppes Selection Mixers finns att köpa i dagligvaruhandeln till ett rekommenderat pris om 15 kr och finns i tre varianter: Tonic & Twist of Lime, Tonic & Pink Pepper och Tonic & Hibiscus.

Hur smakar Schweppes Selection Mixers?

Schweppes Selection Tonic & Twist of Lime har en livfull smak. Touch av limezest lyfter och tar fram den karaktäristiska enbärssmaken i gin. 


Schweppes Selection Tonic & Pink Pepper har en subtil nyans av rosépeppar, vilket ger drinken en kryddig twist. Passar extra bra med gin av blommigare karaktär.


Schweppes Selection Tonic & Hibiscus har en blommig och fruktig smak med arom från hibiscusblomman. Den är ljuvlig tillsammans med olika sorters premiumgin.


Shandy

Tänk dig att du befinner dig på en inbodd brittisk pub. Och vid en turkos, svalkande pool. Eller med...


R
A
D
D
A
L