VI VÄRNAR OM ANSVARSFULLT DRICKANDE

Därför behöver vi veta om du är 25 år eller äldre.

Nej, jag har inte fyllt 25 år

* En cookie kommer att ställas in för att behålla ditt val

Anmälan öppen för Sveriges Bästa Gin & Tonic 2019

Idag den 9 april firas den internationella GT-dagen runtom i hela världen. Schweppes sätt att hylla den tidlösa drinken är att dagen till ära öppna anmälan till tävlingen Sveriges Bästa Gin & Tonic 2019 – GT-tävlingen som i år firar femårsjubileum.

Med fem år på nacken har Sveriges Bästa Gin & Tonic nått nya höjder år efter år. Tävlingen arrangeras av Schweppes tillsammans med Nöjesguiden och går rätt och slätt ut på att hylla den fantastiska drinken och kora de mest utsökta och nyskapande varianterna. Hemmamixare och bartenders tävlar i varsin kategori – som båda har tre finalplatser – om den prestigefyllda titeln, ordentligt med skrytstoff och varsin resa för två till Amsterdam där en masterclass med mixologen Douglas Anasagasti väntar. Läs mer och skicka in ditt bidrag senast den 18 juni på www.drinkgeneratorn.se/sbgt

Förra året kammade Mihail Mihaylov hem vinsten i bartenderkategorin med sitt bidrag "Electric GT", som tog juryn med storm. Med en väl avvägd GT i glaset och tre olika garnityr serverade han en verkligt unik drink. 

– Sveriges Bästa Gin & Tonic är ett perfekt tillfälle för att nätverka. Jag träffade branschfolk och knöt många nya kontakter. Efter tävlingen har jag kunnat bygga upp en bred stamkundsbas trots att jag bara bott i Stockholm i ett år. Personer kommer tillbaka gång på gång för att testa mina drinkar, säger Mihail Mihaylov, bartender på Miss Clara i Stockholm. 

I kategorin för hemmamixare vann Christoffer Ek med sitt bidrag "Afternoon GTea". 

– När jag kom hem efter tävlingen blev jag lite av en lokalkändis. Jag har gästat både barer, event och fått vinnardrinken listad på en bar här i Växjö. Tävlingen gav mig en push att ägna mer tid åt min passion. Nu jobbar jag även extra som bartender på en exklusive loungebar där jag satt hela drinklistan och självklart finns det en GT-meny, säger Christoffer Ek, bartender på The View i Växjö.


Shandy

Tänk dig att du befinner dig på en inbodd brittisk pub. Och vid en turkos, svalkande pool. Eller med...


R
A
D
D
A
L