VI VÄRNAR OM ANSVARSFULLT DRICKANDE

Därför behöver vi veta om du är 25 år eller äldre.

Nej, jag har inte fyllt 25 år

* En cookie kommer att ställas in för att behålla ditt val

Tävla med ditt recept i Sveriges bästa Gin & Tonic 2022

Putsa shakern och börja smaka av dina ingredienser, för nu är det dags att skicka in ditt recept till Sveriges Bästa Gin & Tonic!

Sveriges Bästa Gin & Tonic är Schweppes årliga drinktävling som riktar sig till såväl proffs, som alla med intresse för mixologi. Likt tidigare år tävlar hemmamixare och bartenders i varsin klass. Juryn väljer ut tre recept i varje klass. Vilka av de tävlande som slutgiltigt kammar hem titeln Sveriges Bästa Gin & Tonic 2022 avgörs av juryn under en final som går av stapeln i Stockholm den 4:e september.

Så deltar du

Du tävlar genom att ladda upp ditt Gin & Tonic-recept (garnering och ingredienser), en bild, och ett väl uttänkt namn på din skapelse, via formuläret nedan. Receptet ska bestå av minst tre ingredienser, varav en av dem ska vara en tonic från Schweppes Selection- sortiment. Du behöver ha fyllt 20 år för att få delta i tävlingen.

Vad händer när du skickat in ditt bidrag?

En jury bestående av David Kringlund, dryckesinspiratör och youtuber, Pelle Tamleht, chefredaktör på Nöjesguiden och Anna Spendrup dryckesprofil och sommelier, bedömer alla drinkar och väljer ut totalt sex finalrecept, tre i klassen hemmamixare och tre i klassen bartenders.

Om ditt recept blir valt av juryn, så kontaktas du i slutet av maj. Din drink stylas och fotas av Schweppes, för att sedan presenteras på Schweppes sociala kanaler, här på Drinkgeneratorn samt tillhandahållas för press. Därefter bjuds du in att blanda din GT under finalen som går av stapeln den 4:e september i Stockholm. Under eventet bedömer juryn alla bidrag och korar en vinnare i varje tävlingsklass.

Vad är vinsten?

Förutom äran och titeln ror vinnarna i respektive klass hem varsin resa för två till Amsterdam där en masterclass i mixologi väntar*. Sveriges Bästa Gin & Tonic brukar årligen uppmärksammas i media och det kan ses som en fin möjlighet för såväl finalister, som slutliga vinnare, att få uppmärksamhet för sina recept och sina prestationer.

*Reservation för att priset kan komma att anpassas/ändras beroende på hur världsläget ser ut vid tiden för resan.

Vi ser fram emot ditt bidrag,
Välkommen!

För hundratals inspirerande drinkar

Tillbaka till Drinkgeneratorn
R
A
D
D
A
L