Låt det blomma i glaset
Att placera väldoftande blommor i glaset kan förhöja upplevelsen. Här är några blommor att hålla i minnet när du vill bjuda in naturens rikedom och göra det lilla extra för doft och estetik.
Rosor
Rosor är ätbara, men undvik de som är besprutade. Att dekorera drinken med rosor ger en drömsk känsla och bidrar till en smakfull arom. Särskilt fint blir rosenblad i en prosecco eller champagnedrink.
Syrén och syrénblad
Syrener hör den svenska sommaren till. Att mortla och strö de små blommorna i en drink, ger en härlig doft och smak av försommar. När syrenen har blommat ut är syrenbuskens blad fina att använda i drinken.
Lavendel
Lavendelblommans distinkta smak, lila färg och esséns ger karaktär till drinken. Placera hela stjälken och blomman i ett högt glas för en botanisk känsla.
Kamomill
Den ljuva lugnande doften av kamomill kan förhöja alla typer av sommardrinkar. Knipsa av de söta små blommorna från stjälken och strö i drinken. Kamomill kan även frysas in i dekorativa isbitar.
Viol
Violens ätbara blommor och blad passar bra i syrliga drinkar. Toppa en cocktail med violer för en glad doft av blomster.