VI VÄRNAR OM ANSVARSFULLT DRICKANDE

Därför behöver vi veta om du är 25 år eller äldre.

Nej, jag har inte fyllt 25 år

* En cookie kommer att ställas in för att behålla ditt val

Årets finalister i Sveriges Bästa Gin & Tonic

Nu är det klart vilka GT-makare som går vidare till finalen i tävlingen Sveriges Bästa Gin & Tonic 2019. På hög höjd kommer några av Sveriges mest passionerade GT- aficionados mixa sina himmelska skapelser. Tre professionella bartendrar och tre entusiastiska hemmamixare gör upp i finalen som går av stapeln på takbaren Capital i Stockholm den 1 september.

Finalister: Bartendrar

Aron Larsson Firouzbakhsh, 26 år från Stockholm, bartender på Corner Club.
”Pink on Pink” är en frisk GT med smak av svensk sommar som präglas av picklad rabarberlag och en touch av fläder. En GT som får oss att vilja göra rabarberlag av alla rabarber som finns. 

Christopher Kirkwood, 28 år från Malmö, bartender på Restaurang Paddy’s.
”Summer Garden” är sommar i ett glas. Med smak av fräsch apelsinzest, bränd rosmarin och ett moln av viol. En trädgård full av drömsk sinnlighet. 

Erik Nilsson, 26 år från Jönköping, bartender på Den Småländska Kolonin.
“Everyone went to Sweden for a GT” är en välbalanserad drink med ingredienser från alla världens hörn, såsom björksyrup, timutpeppar, vit grapefrukt och vaniljstång. En ljuv harmoni som för världen samman.

Finalister: Hemmamixare

Sofus Stille, 31 år från Göteborg, butikskommunikatör.
”Svensk Sommar-GT” är en blommig GT med inslag av fläder och sting från pepparrotens bitande saft. En drink som hyllar våra ljuva sommarmånader. 

Malin Håkansson, 45 år från Karlshamn, kundtjänstchef.
”Rangpur Breeze” är en bittersöt och fräsch GT med inslag av enbärssockerlag, citrongräs och bränd citron. Som solens glitter i de lätta vågorna en varm dag i juli. 

Örjan Westerlund, 49 år från Stockholm, provningsledare och spritboksförfattare.
”Last Night In Sweden” är kombinationen av en ölfantasts och en GT-älskares dröm, en fruktbomb med mango- och passionspuré toppad med en fruktig IPA.

I år firar Sveriges Bästa Gin & Tonic fem år. Tävlingen arrangeras av Schweppes tillsammans med Nöjesguiden för att hylla den fantastiska drinken och kora de mest utsökta och nyskapande varianterna på en GT. Under finalen sätts de tävlandes färdigheter på prov när juryn bedömer smak, kreativitet, teknik och lojalitet till originalreceptet. Där det sistnämnda kriteriet väger tyngst. 

Juryn består av den skicklige mixologen och Schweppesambassadören Douglas Anasagasti, bryggmästaren Hedda Spendrup och Nöjesguidens chefredaktör Pelle Tamleht. En vinnare i respektive kategori koras. Guldmedaljörerna vinner, förutom den prestigefyllda titeln, varsin resa för två till Amsterdam där en masterclass med Douglas Anasagasti väntar. 

Finalen går av stapeln söndagen den 1 september kl. 14–17 på Capital, Scandic Continental på Vasagatan 22 i Stockholm. Capital är en terrass och takbar med spektakulär utsikt över Riddarfjärden. Finalen är öppen för alla att komma och titta på. Samtliga bartenders finaldrinkar kommer att serveras i baren. Läs mer om tävlingen och eventet på drinkgeneratorn.se/sbgt.


Midsommar GT

Ängen är full av liv och sång, och natthimlen som skyddar den tycks aldrig vilja bli riktigt mörk. R...


Shandy

Tänk dig att du befinner dig på en inbodd brittisk pub. Och vid en turkos, svalkande pool. Eller med...


R
A
D
D
A
L