VI VÄRNAR OM ANSVARSFULLT DRICKANDE

Därför behöver vi veta om du är 25 år eller äldre.

Nej, jag har inte fyllt 25 år

* En cookie kommer att ställas in för att behålla ditt val

Sommardrink 2020 - allt du behöver veta om vår nya tävling!

Här har vi samlat svaren på de vanligaste frågorna om Schweppes tävling Sommardrink 2020.

Vad är Sommardrink 2020?

Sommardrink 2020 är en drinktävling som anordnas av Schweppes för att hylla svenska folkets kreativitet, och för att inspirera hemmamixare att testa nya smakkombinationer. Vinnaren i Sommardrink 2020 kommer inte bara att sätta sitt namn på receptet till årets Sommardrink 2020, utan vinner även fina priser! 


Hur väljs finalisterna ut?

De som vill delta i tävlingen skickar in sitt recept via ett ansökningsformuläret på drinkgeneratorn.se. Därefter bedöms recepten av juryn bestående av David Kringlund, dryckesinspiratör och youtuber, Pelle Tamleth, Chefredaktör på Nöjesguiden och Candi Jennings, Brand Ambassador för Schweppes i Sverige. 

Juryn utser fem finalister baserat på de bidrag som uppfyller följande kriterier på bäst sätt;

- Drinken har en njutbar komposition 

- Drinken har goda smaker och spännande ingredienser

- Drinken speglar sommaren 

- Drinken väcker juryns nyfikenhet


Finalisterna kontaktas. Sedan är det upp till svenska folket att rösta på sin favorit av dessa fem recept, då årets Sommardrink 2020 avgörs av folkets röster. Röstningen pågår fram till sista Juni. Vinnaren och dess Sommardrink presenteras efter röstningens avslutande i början av Juli på Schweppes sociala kanaler och i pressmaterial. 

Vilka sitter i juryn?

Pelle Tamleth

Pelle Tamleth har länge arbetat som krogredaktör på Nöjesguiden och blev 2018 chefredaktör för samma tidning. Han har länge haft en passion för mat och dryck, och har i flera år suttit i juryn för Sveriges Bästa Gin & Tonic. 


David Kringlund

David Kringlund har i många år arbetat inom dryckesbranschen och har ett brinnande intresse för cocktails. På sin youtube-kanal experimenterar han med olika smaker, och visar sina följare hur man ska tänka för att blanda perfekta drinkar. Sommardrink 2020 är Davids första uppdrag som jurymedlem i en drinktävling, och han ser fram emot att bedöma svenska folkets drinkrecept.


Candi Jennings

Candi Jennings är Brand Ambassador för Schweppes i Sverige. Som erfaren jurymedlem i flertal drinktävlingar är hon ständigt på jakt efter nya spännande smakkombinationer. 


Vad är vinsten?

Förutom äran och titeln ror vinnaren hem ett exklusivt set bestående av ett drinkbord från HAY, sex stycken Schweppesglas samt ett hemmamix-kit med verktyg, kryddor och Schweppesprodukter till alla sina sommardrinkar. 


De bidrag som kniper andra och tredje plats i Sommardrink 2020 vinner varsitt ett hemmamix-kit med verktyg, kryddor och Schweppesprodukter till alla sina sommardrinkar.Shandy

Tänk dig att du befinner dig på en inbodd brittisk pub. Och vid en turkos, svalkande pool. Eller med...


R
A
D
D
A
L