VI VÄRNAR OM ANSVARSFULLT DRICKANDE

Därför behöver vi veta om du är 25 år eller äldre.

Nej, jag har inte fyllt 25 år

* En cookie kommer att ställas in för att behålla ditt val

Sju enkla tips som lyfter din drink

I solens gass kommer Schweppes Zero, väl till pass! Två recept och sju enkla tips som gör drinkstunder ännu härligare. 

Fryst glas

Att lägga in glaset i frysen några timmar innan servering förhöjer upplevelsen. Förutom en välkyld och god drink, får glaset en vackert frostad effekt.

Is

Stora, kristallklara iskuber kommer att ge din drink elegans. Koka vattnet innan frysning för att få en helt klar is. Fördelen med många iskuber i glaset är att de smälter långsamt och därför tar längre tid på sig att blanda ut smakerna. För att tillföra både funktion och dekoration så går det lätt att frysa in bär eller blommor i kuberna. Vill du däremot snabbt få en extra kyld drink, är det bättre med krossad is, då den kyler vätskan på en gång. 

Garnering

Garnering ger drinken personlighet och karaktär. Att få till en garnering är inte komplicerat. En enkel dekoration, så som en citronskiva eller lite frysta hallon kan addera fräschör och extra god smak till drinken. Färska kryddor, blommor, bär och frukter är vackra färgstarka inslag som ger doft och smak.

Följ recepten

Drinkrecept är utformade för att få så träffsäkra smaker som möjligt. För mycket eller för lite av en ingrediens kan ändra smaken, så försök att följa receptet så gott som det går i början. För en mer van hemmamixare är det självklart lättare att lyckas med en liten twist för att göra drinken till ”sin egen” förstås. 

Lager på lager

För att få till vackra skiktade drinkar; Ta en sked och vänd så att den rundade sidan är uppåt. Häll sedan sakta de olika ingredienserna över skeden, och de kommer snyggt och prydligt att lägga sig ovanpå varandra. För att lyckas bör man börja hälla den tjockaste vätskan först och den tunnaste vätskan sist.

Man tager vad man haver

Ett välfyllt barskåp är inte nödvändigt för att lyckas med goda drinkar. Gin, vodka och rom fungerar utmärkt som bas att blanda tillsammans med en god tonic eller mixer, lite sockerlag efter smak, och vacker garnering. För extra goda drinkar finns den gyllene mätregeln 1:2. För varje del alkohol – ta två delar mix. 

Alkoholfritt

Många föredrar alkoholfria alternativ. Ett enkelt sätt att skapa en njutbar alkoholfri drink är att hälla en av Schweppes tonics eller Schweppes Premium Mixers över krossad is, garnera med färska kryddor, blommor eller bär, och servera! Mer inspiration på alkoholfria drinkar hittar du här.

Inspirationsrecept med Schweppes Zero

Zitrus Zero

6 cl konjak 

3 cl limejuice 

12 cl Schweppes Indian Tonic Zero 

Limeklyftor  


Gör så här

Häll konjaken och limejuicen i ett förkylt, isfyllt glas. Häll i Schweppes Indian Tonic Zero, rör varsamt. Pressa limeklyftan ner i glaset. Garnera med ytterligare en limeklyfta.

Zero all Zummer

4 cl citronvodka

Schweppes Indian Tonic Zero

Schweppes Lemon Zero

Is


Gör så här


Fyll ett glas med is. Häll i citronvodka och lika delar Schweppes Tonic och Schweppes Lemon. Rör om. Garnera med citron.


Shandy

Tänk dig att du befinner dig på en inbodd brittisk pub. Och vid en turkos, svalkande pool. Eller med...


R
A
D
D
A
L