VI VÄRNAR OM ANSVARSFULLT DRICKANDE

Därför behöver vi veta om du är 25 år eller äldre.

Nej, jag har inte fyllt 25 år

* En cookie kommer att ställas in för att behålla ditt val

Här är årets finalister i Sveriges Bästa Gin & Tonic 2023

Nu är det klart vilka GT-recept som tagit sig vidare till final i tävlingen Sveriges Bästa Gin & Tonic 2023. Dessa professionella bartenders och passionerade hemmamixare kommer att möta juryn i Stockholm den 21 september på Asian Post Office.

I år firar Sveriges Bästa Gin & Tonic åtta år. Tävlingen arrangeras av Schweppes tillsammans med Nöjesguiden för att hylla den fantastiska drinken och kora de mest utsökta och nyskapande varianterna på en GT. Under finalen sätts de tävlandes färdigheter på prov när juryn bedömer smak, kreativitet, teknik och lojalitet till originalreceptet. Juryn består av David Kringlund, dryckesinspiratör och youtuber, Rebecca Brage dryckesprofil och skribent samt Nöjesguidens chefredaktör Pelle Tamleht. En vinnare i respektive kategori koras. Guldmedaljörerna vinner, förutom den prestigefyllda titeln, en drinkvagn, sex Schweppesglas, ett hemmamix-kit med verktyg samt en prissumma på 10 000 SEK per vinnare.

Finalen går av stapeln torsdagen den 21 september på Asian Post Office, Regeringsgatan 66. Finalen är öppen att komma och titta på. Samtliga bartenders finaldrinkar kommer att serveras i baren. Den kommer även att livesändas på drinkgeneratorn.se/sbgtlive. Recepten hittar du här.

Finalister: Bartenders

Finalister: Bartenders

”Aurora” av Anders Larsson, 50 år från Båstad, hovmästare/bartender på Restaurang Riviera

Norrland möter japan. I denna GT uppstår ljuv musik i den unika mixen av söta norrländska hjortron och syrlig yozu, sanchopeppar och körsbärsblom.


”Rhubarb Rhapsody’’ av Albin Malmberg, 20 år från Stockholm, bartender på Terrassen Gröna Lund

Blommig pepprighet bjuds i denna GT, njut av pepparinfuserad gin, syrlighet från rabarber och blommande hibiscustonic.


”Neptune's Delight” av André Norinder, 27 år från Vimmerby, bartender på Guldkant Vimmerby

Denna GT ger en solkyss av fläder, klassisk enbär och örtig citronmeliss, allt insvept i en bedårande mist av apelsinblom.

 Finalister: Hemmamixare

Finalister: Hemmamixare

”Butterfly Red Cabbage G&T” av Mateusz Mackowski, 31 år från Västerås, Receptionist

Denna GT påminner om en tjusig fjäril som plötsligt landar i grönsakslandet. Glaset förvandlas till en plats av fantasi och glädje med smaker av pepprig tonic, fräsch lime och rödkålssockerlag.


”Ginger, Will you berry me? GT” av Mirell Ekroot, 29 år från Malmö, Butiksbiträde 

En flirt mellan den picklade ingefäran och det söta marachinokörsbäret presenteras i denna GT. I en spritsig limetonic balanseras syrlighet, sötma och fräschör. Smakerna förstärks av en nypa havssalt.


”Purple Bloom” av Laurèna Eid, 33 år från Stockholm, Finansinspektör

Denna GT är klädd för röda mattan. Fräsch limetonic och gin hoppar i en partyblåsa av två sorters likör, viol och marachino. Shandy

Tänk dig att du befinner dig på en inbodd brittisk pub. Och vid en turkos, svalkande pool. Eller med...


R
A
D
D
A
L