VI VÄRNAR OM ANSVARSFULLT DRICKANDE

Därför behöver vi veta om du är 25 år eller äldre.

Nej, jag har inte fyllt 25 år

* En cookie kommer att ställas in för att behålla ditt val

Sober October – vinnarens tre alkoholfria drinkar

Löven glittrar i rött och guld och det kan bara betyda en sak: hösten är här, och med den Sober October. Ett utmärkt tillfälle att uppmärksamma hur vi dricker, men ingen anledning att ge upp goda drinkar! Testa tre utsökta alkoholfria drinkrecept från Christoffer Ek, vinnaren av Sveriges Bästa GT 2018 i amatörkategorin. Passar lika bra till fest som till en mysig middag med vännerna! 

Clove Hibiscus Tonic

Clove Hibiscus Tonic

5 cl Seedlip Spice 94 Non Alcoholic Spirit

15 cl Schweppes Premium Mixer Hibiscus Tonic Water

Apelsinskal

Nejlika


Gör så här:


Häll upp gin och tonic över is, och knäck ett apelsinskal över för att få ut citrusolja över drinken. Garnera med apelsinskal och ett par nejlikor.


Christoffers kommentar:

Denna drink är en enklare variant av samma gin/tonic-combo som Grilled Pineapple Hibiscus Tonic. Denna drink lyfter fram smakerna som finns i ginen, varav nejlika är den stora vinnaren i min mening. Kombinationen apelsin och nejlika behöver nog ingen större presentation om du någonsin har upplevt jul. En fantastisk drink som fick högt betyg bland mina vänner i ett blindtest.


Pepper explosion

Pepper explosion

15 ml hemmagjord enbärssirap med peppar och citrus

15 cl Schweppes Premium Mixer Pink Pepper Tonic

Svartpeppar

Rosépeppar

Sichuanpeppar

Citron


Gör så här:

Gör först sirapen genom att krossa ett 10-tal vardera av enbär, svartpepparkorn, sichuanpepparkorn och rosépepparkorn, samt skal av en halv citron. Koka upp alltihop med 3 dl socker och 3 dl vatten. Låt stå och svalna, sila sen av.

Häll upp sirapen och tonic över is, och garnera med de olika sorters peppar samt ett citronhjul.


Christoffers kommentar:

Schweppes Premium Mixer Pink Pepper Tonic är en personlig favorit, och jag blev riktigt nöjd med resultatet av denna. Kul, enkel och väldigt, väldigt god. Var lite försiktig med sirapen så det inte blir för sött, 15 ml passade för min smak. En annan favorit är sichuanpepparen, med sin fruktiga karaktär. Den finns att köpa i de flesta kryddhyllorna nuförtiden, och är grym i drinkar. 


Grilled Pinapple Hibiscus Tonic

Grilled Pinapple Hibiscus Tonic

5 cl Seedlip Spice 94 Non Alcoholic Spirit

15 cl Schweppes Premium Mixer Hibiscus Tonic Water

Grillad ananas

Kokosflingor

Mynta


Gör så här:

Grilla ananasen över öppen eld eller i ugn. Häll i gin och tonic över en stor fin isbit, och garnera med kokosflingor och en bunt mynta. 


Christoffers kommentar:

Seedlip Spice 94 har väldigt klara toner av nejlika och påminner lite om en lätt glögg. Ananas och dess rökighet från grillen går riktigt bra med dessa toner, och tillsammans med den blommiga tonicen skapar detta en unik smakupplevelse. Kokos och mynta tillför en fräsch och exotisk doft och lätt smak om du vill ta det till nästa nivå.  Shandy

Tänk dig att du befinner dig på en inbodd brittisk pub. Och vid en turkos, svalkande pool. Eller med...


R
A
D
D
A
L