Det sägs att G&T:n byter skepnad i dimman…
Addera lite mystik i din Schweppes-G&T lagom till Allhelgona. Förvandlingen sker med en kryddig kardemummalag och friska granatäpplekärnor.
Kardemummalag
Ingredienser
Zest från 1 apelsin
2 dl strösocker
2 dl vatten
2 tsk kardemummakärnor
Gör så här
Skölj apelsinen i ljummet vatten och skär av det yttersta skalet. Se till att inget av det vita kommer med. Lägg skalet i en kastrull och tillsätt socker, vatten och kardemummakärnor. Koka i ca 3 min, tills du får en lätt grumlig konsistens. Låt svalna innan användning.
Misty Gin & Tonic
Ingredienser
6 cl gin
Saft från en halv citron
1 dl Schweppes Indian Tonic
3 cl lag med kardemumma
Ett halvt granatäpple
Isbitar
Gör så här
Fyll en shaker med is. Tillsätt gin, lag med kardemumma och citronsaft. Skaka ordentligt. Lägg granatäppelkärnor i botten på ett glas, fyll upp med is. Sila upp vätskan i glasen och toppa med tonic. Garnera med apelsinskal och eventuellt en färsk rosmarinkvist.