VI VÄRNAR OM ANSVARSFULLT DRICKANDE

Därför behöver vi veta om du är 25 år eller äldre.

Nej, jag har inte fyllt 25 år

* En cookie kommer att ställas in för att behålla ditt val

Bartender på besök – recept från miniserien

Denna sommar besöker bartendern Linus Eklund tre kända svenskar för att tillsammans med dem blanda njutbara drinkar. Besöken ser du mer av på profilernas egna youtubekanaler, recepten från sommarens möten samlas här i artikeln. Välkommen in då du är på humör för läskande drinkinspiration! 

Mer om sommarens kommande besök

Martin Björk


När bartendern Linus Eklund besöker Martin Björk, så är han mitt uppe i en intervju med komikern och Instagram-profilen Tom Ljungqvist för sin talkshow-serie ”intimt med Björken”. Drinkar serveras från Linus i baksätet på Martins parkerade bil. Kika in på Martin Björks youtubekanal för att se avsnittet den 11:e juli, och sedan här på drinkgeneratorn, för att ta del av recepten från besöket. 


Bartender på besök hos Hanna ”HanaPee” Persson

Bartender på besök hos Hanna ”HanaPee” Persson

När bartendern Linus Eklund besöker gravida Hanna ”HanaPee” Persson får hon över en brunch tillsammans med vännen Edvin Törnblom, tips från Linus på hur man blandar goda drinkar som funkar både med och utan alkohol. Linus besök hos HanaPee ser du på hennes youtubekanal i en video publicerad den 27:e juni 2020. Här får du recepten från avsnittet!

Gin & It utan Gin

Ingredienser

Citronjuice

Schweppes Tonic Enbär

Ett par stänk alkoholfri aromatisk bitter

För en drink med alkohol: addera vodka


Gör så här

Fyll ett glas med is. Häll i aromatisk bitter, citronjuice och Schweppes Tonic Enbär. För en drink med alkohol: addera vodka.


En liten Collins

Ingredienser

Äggvita

Pressad citron

Hyvlad rabarber

Hyvlat citronskal

Schweppes Tonic Vinbär

Rabarbersockerlag med vanilj

För en drink med alkohol: addera Rosé Vermouth


Gör så här

Torrskaka äggvita och några droppar citron i en shaker. Tillsätt is i shakern och skaka igen. Häll skummet i glaset genom en sil, så att isen stannar i shakern. Tillsätt Schweppes Tonic Vinbär i shakern utan att skaka. Häll vätskan från shakern i glaset genom silen. Garnera med hyvlat citronskal för arom, och en vackert hyvlad rabarbertjälk. För en drink med alkohol: addera Rosé Vermouth.


Bartender på besök hos Nicole Falciani

Bartender på besök hos Nicole Falciani

När bartendern Linus Eklund besöker Nicole Falciani får hon tillsammans med vännen Nisse Hallberg recept från Linus på en god och enkel sommardrink som passar fint till en middagsbjudning. Linus besök hos Nicole ser du på hennes youtubekanal i en video publicerad den 5:e juli 2020. Här får du receptet från avsnittet! 

Ingredienser

Is

Jordgubbar 

italiensk bitter 

En halv lime

Schweppes Tonic Enbär


Så gör du

Muddla tre jordgubbar i ett glas, fyll på med is. Häll i italiensk bitter och saften ur en halv lime. Toppa med Schweppes Tonic Enbär.Midsommar GT

Ängen är full av liv och sång, och natthimlen som skyddar den tycks aldrig vilja bli riktigt mörk. R...


Shandy

Tänk dig att du befinner dig på en inbodd brittisk pub. Och vid en turkos, svalkande pool. Eller med...


R
A
D
D
A
L