VI VÄRNAR OM ANSVARSFULLT DRICKANDE

Därför behöver vi veta om du är 25 år eller äldre.

Nej, jag har inte fyllt 25 år

* En cookie kommer att ställas in för att behålla ditt val

Rätt garnityr till rätt Gin & Tonic

Det finns fler än ett rätt sätt att garnera en GT. I USA är lime det vedertagna, medan britterna gärna står fast vid att citron är det bästa komplementet. Men det finns faktiskt ett helt gäng olika garnityr som passar utmärkt till GT. Så hur ska man egentligen tänka när man matchar gin med tonic och garnityr?

En god utgångspunkt när man ska garnera sin GT är att enbär alltid passar som garnityr, eftersom all gin är gjord med enbär som bas. För drinkentusiasten är det däremot spännande att prova andra typer av garnityr, och då kan det vara bra att ha koll på vad som harmoniserar med vilken gin och vilken tonic. Här är några kombinationer som vi gillar.

Lime

Varken limeklyftor eller limeskivor är några främlingar i GT. Och visst fungerar även limeskalet utmärkt som garnityr. Limeskal som hyvlas tunt med en potatisskalare ger en något bittrare touch än limesaft och fungerar väl tillsammans med en välbalanserad gin med inslag av citrus. Och för att göra denna GT komplett så är klassikernas klassiker rätt tonic för jobbet – Schweppes Premium Mixer Tonic & Twist of Lime.

Citron

Citron är en odödlig klassiker i många drinkar, och gör givetvis rätt för sig även i en GT. Skär upp en klyfta eller skiva citron för att ge GT:n en uppfriskande syrlighet. Många GT:s går att garnera med citron men en variant som vi gillar lite extra är en traditionell och välbalanserad gin med inslag av citron tillsammans med Schweppes Premium Mixer Tonic & Hibiscus – en duo som trivs riktigt bra med citron.

Gurka

Gurka används traditionellt inte i en GT, men med rätt gin och rätt tonic kan en skiva gurka passa riktigt bra. En särskilt tacksam gin till gurka är gin som faktiskt redan är infuserad med gurka. En sådan gin kombineras fördelaktigt med Schweppes Premium Mixer Tonic & Twist of Lime. Även Schweppes Premium Mixer Tonic & Pink Pepper är en utmärkt blandning för en lite kryddigare variant.

Grape

En klyfta eller skal från grapefrukt ger en säregen beska till GT:n som möter och framhäver sötman i tonicen, vilket ger en välbalanserad smakupplevelse. Mixa med en blommigare gin och Schweppes Premium Mixer Tonic & Pink Pepper för en utsökt GT med beska och sötma i perfekt symbios.

Lakritsrot

Lakritsrot som skivas tunt ned i glaset bidrar med en subtil saltsöt karaktär till GT:n. Lakritsrot används med fördel tillsammans med en kryddigare gin. För att inte konkurrera ut smakerna utan istället framhäva dem passar Schweppes Premium Mixer Tonic & Twist of Lime perfekt till denna GT.

Koriander

Koriander tillför en frisk fräschör i en GT och trivs väl med en fruktigare gin. Denna kombination fungerar ypperligt tillsammans med flera olika typer av tonic såsom Schweppes Premium Mixer Tonic & Twist of Lime, Tonic & Pink Pepper och Tonic & Hibiscus. Detta gör koriandern till både en vacker grön färgklick i GT:n och ett mångsidigt garnityr.

Ingefära

Ingefära kan hyvlas i tunna långa strimlor och garneras på toppen av en GT eller skäras i små kuber och träs på en tandpetare som får vila mot glaskanten. Ingefära ger ett skarpt sting till GT:n som lämpar sig med en fuktigare eller blommigare gin och Schweppes Premium Mixer Tonic & Twist of Lime.

Rosmarin

En kvist rosmarin i glaset har blivit lite av en nyklassiker och ger en aromrik och örtig touch till GT:n. Rosmarin som garnityr kommer bäst till rätta tillsammans med en kryddigare gin. Blanda samman med Schweppes Premium Mixer Tonic & Pink Pepper för en komplett och uppfriskande god GT.


Shandy

Tänk dig att du befinner dig på en inbodd brittisk pub. Och vid en turkos, svalkande pool. Eller med...


R
A
D
D
A
L