VI VÄRNAR OM ANSVARSFULLT DRICKANDE

Därför behöver vi veta om du är 25 år eller äldre.

Nej, jag har inte fyllt 25 år

* En cookie kommer att ställas in för att behålla ditt val

Sveriges Bästa Gin & Tonic 2017!

Den 26 augusti avgjordes tredje upplagan av Schweppes tävling Sveriges Bästa Gin & Tonic. Efter finalen, där fem professionella bartenders och fem entusiastiska amatörer gjorde upp i två separata tävlingar, stod det klart att bartendern Mano Roshdis GT ”Golden Pearl” och fysikern Martin Johanssons GT ”Midnattssolsdrömmande Rabarber” är Sveriges bästa Gin & Tonics 2017.

På pappret är Gin & Tonic en relativt enkel drink med få ingredienser, men det kan vara svårt att få till den perfekta balansen. I finalen, som ägde rum på Gamla Riksarkivet i Stockholm, imponerade deltagarna på juryn med sina allra bästa Gin & Tonics. Samtliga drinkar innehöll Schweppes klassiska Tonic eller någon av Schweppes Premium Mixer Tonics som bas. De som lyckades bäst och blandade de godaste drinkarna var bartendern Mano Roshdi och fysikern Martin Johansson.

Golden Pearl

Golden Pearl

Den vinnande drinken var, trots sin långa ingredienslista, väldigt trogen en klassisk GT – samtidigt som den var kreativ och nytänkande.Allting i glaset var där av en anledning och alla ingredienser förhöjde eller harmoniserade Manos val av Gin Mare och Schweppes Premium Mixer Tonic. Att han dessutom adderade sälta tog drinken till en ny nivå. – Juryns motivering.

Kolla in hela drinkreceptet här.

Midnattssolsdrömmande Rabarber

Midnattssolsdrömmande Rabarber

Årets vinnare i amatörklassen är en kolossalt genomtänkt kreation med hög verkshöjd. Alla ingredienserna samspelar i harmoni med varandra och drinken lyckas med konststycket att vara både nyskapande och lojal till originalet på en och samma gång. En norrländsk flört med rabarber och björkar som förstärker smakupplevelsen och resultatet är en riktig fullträff.- Juryns motivering.

Kolla in hela drinkreceptet här.

Årets jury bestod av dryckesskribenten Gunilla Hultgren Karell, bartendern Mathin Lundgren, bloggaren Dasha Girine samt krogrecensenten Pelle Tamleht.

Tävlingen höll till på Gamla Riksarkivet i Stockholm.

De två vinnarna 2017 – fysikern Martin Johansson och bartendern Mano Roshdi.


Shandy

Tänk dig att du befinner dig på en inbodd brittisk pub. Och vid en turkos, svalkande pool. Eller med...


R
A
D
D
A
L