VI VÄRNAR OM ANSVARSFULLT DRICKANDE

Därför behöver vi veta om du är 25 år eller äldre.

Nej, jag har inte fyllt 25 år

* En cookie kommer att ställas in för att behålla ditt val

Schweppes Indian Tonic fyller 150 år – tre artister tolkas i läskande drinkrecept

Då, nu och in i framtiden. Schweppes har stått för innovation och friska smaksensationer ”since forever”, och nu fyller vår uppskattade Indian Tonic hela 150 år. För att fira hundratals år av nyfikenhet, har vi skapat helt unika drinkar inspirerade av tre svenska artister med de spännande smakerna i våra Premium Mixers. Låt oss berätta om hur vår porlande resa började, och sedan skåla in en framtid fylld av kreativitet och drinkinspiration tillsammans med dig.

Det sägs att ett fulländat original aldrig går ur tiden och med Schweppes Indian Tonic i tankarna, är vi beredda att hålla med. Den eleganta, distinkta bitterheten från kinin känner du igen från vår Schweppes Indian Tonic. Den skapades för 150 år sedan när britterna återvände från Indien och behövde något gott i glasen. Under sin tid i Indien hade soldaterna nämligen börjat uppskatta och vänja sig vid smaken av kinin, som på den tiden togs som ett motgift mot malaria. Britterna balanserade ofta bitterheten med lime och gin, vilket kan ses som föregångaren till allas vår favoritdrink – Gin & Tonic.

Förutom läckert bitterljuva smaker, så finns det ytterligare en viktig faktor som bidragit till vår framgång – nämligen vår unikt balanserade och varaktiga kolsyra. Den idag så populära processen för att ge drycker ett perfekt läskande bubbel, upptäcktes av vår grundare Jacob Schweppe för hela 237 år sedan. Kort därefter, fann han även att en flaskas form är betydande för att bevara kolsyrans kvalitet. Han såg att tryckets fördelning i flaskan är av stor vikt för hur länge bubblorna kan hållas. Iakttagelserna resulterade i äggformade flaskor, där avsaknaden av hårda vinklar bevarade kolsyran i ett optimalt skick. Den ikoniska äggformen har vi idag, som du säkert lagt märke till, delvis låtit leva vidare i designen av flaskorna till våra Premium Mixers.

Vår serie Schweppes Premium Mixers bjuder på nya läckra twister av vårt djupt älskade original. Genom dem bevarar vi vårt arv från Jacob Schweppe, och ger fortsatt liv till visionen att skapa friskt porlande drycker som levererar briljanta smakupplevelser. Med Schweppes Premium Mixers tar vi den väldiga kraften av nyfikenhet och innovation med oss in i framtiden.

För att fira jubileet och skåla in en framtid fylld av kreativitet och drinkinspiration har vi skapat helt unika drinkar inspirerade av tre svenska artister med de spännande smakerna i våra Premium Mixers.

Mapeis Royal Gin & Tonic med Schweppes Tonic & Hibiscus

Mapeis Royal Gin & Tonic med Schweppes Tonic & Hibiscus

Först ut är RnB-drottningen Jacqueline Mapei Cummings, känd under artistnamnet Mapei. Med hennes musik i åtanke har vi blandat en drink som bjuder på en intensivt läskande kick. Till drinken har vi använt Schweppes Tonic & Hibiscus. Det är vår blommigaste tonic, vars livliga smak av hibiskusblomma ger dina drinkar en skimrande inramning.

Så säger Candi Jennings, Brand Ambassador för Schweppes, om drinken:

”Artistens självsäkra, interkontinentala och passionerade energi flätas samman i drinkens komplexa smaker. Granatäpple och fräsch mynta kröns med Schweppes Tonic & Hibiscus, gin, samt en rik boost av bubblor. Royal Gin & Tonic efterliknar det unika uttryck som finns i Mapeis personlighet och musik.”

Mapei - Royal Gin & Tonic

Ingredienser

Is
5 cl gin
1 cl hallonlikör
1 tesked granatäppelsyrup
Cava
Granatäppelkärnor
En kvist mynta
Schweppes Premium Mixers Tonic & Hibiscus

Gör så här

Placera granatäppelkärnor och is i ett kylt glas. Häll i granatäppelsyrup, gin och hallonlikör i en isfylld shaker. Skaka väl. Sila över vätskan till glaset. Toppa drinken med en skvätt cava och Schweppes Tonic & Hibiscus. Garnera med granatäppelkärnor och mynta efter smak.

Kleerups Warm Embrace med Schweppes Tonic & Pink Pepper

Kleerups Warm Embrace med Schweppes Tonic & Pink Pepper

Andreas Per Kleerup är mästaren av elektronisk pop som sprudlar av liv på samma gång som musiken utforskar ett underliggande vemod. Den speciella mixen av ytterligheter är något som känns i drinkreceptet vi har tagit fram. Till drinken används Schweppes Tonic & Pink Pepper. En pepprig tonic med smak av rosépeppar, vars milda rebelliska skärpa tar dina drinkar till nya nivåer.

 Så säger Candi Jennings, Brand Ambassador för Schweppes, om drinken:

”Warm Embrace har en nyanserad karaktär med en blandning av dimensioner, lika mångfasetterad som hans musik. En uppfriskande balans av sött, syrligt och bittert, vilken skapas med Schweppes Tonic & Pink Pepper, rom och aperitif, påminner om tonerna i hans varierade musikskatt.”

Kleerup – Warm Embrace

Ingredienser

Is
4 cl rom
2 cl passionsfruktslikör
1 cl röd aperitif
Saft från en halv lime
1 passionsfrukt
1 tesked agavesyrup
En nypa torkad chili
Schweppes Premium Mixers Tonic & Pink Pepper

Gör så här

Häll i rom, passionsfruktslikör och aperitif i ett isfyllt, kylt glas. Rör varsamt. Strö passionsfruktskärnor i glasets öppning. Toppa med Schweppes Tonic & Pink Pepper. Rör varsamt igen. Garnera med flingor av torkad chili. Avsluta med att placera en halv passionsfrukt i glasets öppning.

Linn Koch-Emmerys Salty Tonic & Tequila med Schweppes Tonic & Twist of Lime

Linn Koch-Emmerys Salty Tonic & Tequila med Schweppes Tonic & Twist of Lime

Linn Koch-Emmery är Sveriges nya indiestjärna, vars musik karakteriseras av meditativa melodislingor som letar sig in i det undermedvetna med en given beslutsamhet. Till hennes drink använder vi Schweppes Tonic & Twist of Lime. Vår premiumtonic för dig som älskar originalet, men som likväl törstar efter en frisk udd av lime som ger din drink det där lilla extra.

 

Så säger Candi Jennings, Brand Ambassador för Schweppes, om drinken;

”Salty Tonic & Tequila är en rak och enkel cocktail, som likt Linn Koch-Emmerys musik, fulländas med en kaxig leverans. Kantad med individualitet bjuder den på sälta med en snygg nyans av grace och arom, förhärligad med Schweppes Tonic & Twist of Lime, tequila och yuzu, för att fånga den dramatiska känslan i hennes konstnärliga kreativitet.”

Linn Koch-Emmery - Salty Tonic & Tequila

Ingredienser

Is
5 cl tequila
3 cl yuzu
Saft från en halv lime
1 cl agavesyrup
1 nypa rosa Himalayasalt
Schweppes Premium Mixers Tonic & Twist of Lime

Gör så här

Häll i tequila, yuzu, limejuice, agavesyrup, salt och is i en shaker. Skaka ordentligt. Sila över vätskan till ett isfyllt glas. Toppa drinken med Schweppes Tonic & Twist of Lime. Garnera med rosa Himalayasalt.


Shandy

Tänk dig att du befinner dig på en inbodd brittisk pub. Och vid en turkos, svalkande pool. Eller med...


R
A
D
D
A
L