VI VÄRNAR OM ANSVARSFULLT DRICKANDE

Därför behöver vi veta om du är 25 år eller äldre.

Nej, jag har inte fyllt 25 år

* En cookie kommer att ställas in för att behålla ditt val

Highlights från Sveriges bästa Gin & Tonic 2018!

Sveriges Bästa Gin & Tonic 2018 är avgjort! Den 1 september gick finalen av stapeln på SUS i Stockholm. Tre smaksäkra hemmamixare och tre professionella bartenders gjorde upp vem som är bäst i landet på att mixa GT. Första priset gick till bartendern Mihail Mihaylov från Stockholm och utbildningsledaren Christoffer Ek från Växjö. I år var det de mest originaltrogna bidragen som hade störst framgång hos juryn. 

Att blanda den där extra goda GT:n är inte helt enkelt. Bartendern Mihail Mihaylov delar med sig av sina bästa tips för att du ska kunna imponera dina gäster hemma. 

1. Håll det enkelt. Allt du behöver är gin, tonic, citrus och kanske någon färsk ört. 

2. Nyckeln till allt är ingredienser som håller hög kvalitet – stora isbitar, smakrik gin, kvalitetstonic och så färskt garnityr som möjligt. 

3. Inga sugrör, tack!

Vinnarbidragen

Electric GT

Electric GT

”Med en väl avvägd GT i glaset och tre olika garnityr upplevde vi något helt unikt. Först doften av rosmarin, sedan citrustonerna i den brända grapefrukten och slutligen det elektriska i sichuanblomman. Mihails drink tog oss i juryn med storm, och bjöd på den bästa GT-upplevelse vi någonsin haft.” Så löd juryns motivering till Mihail Mihaylov’s vinnardrink i kategorin bartender.

Kolla in Mihails drinkrecept här.

Afternoon GTea

Afternoon GTea

”Med professionella tekniker tog Christoffer sin GT till en ny nivå samtidigt som den var trogen originalet. En tydlig beska från tonicen harmoniserade med både teet och valet av gin. Namnet till trots så tycker vi att den passar perfekt dygnet runt.” Med denna motivering presenterades hemmafixaren Christoffer Ek som vinnare i amatörkategorin.

Kolla in Christoffers vinnarrecept här.

De två vinnarna – Mihail Mihaylov från Stockholm (vänster) och utbildningsledaren Christoffer Ek från Växjö (höger.)

Bilder från SUS

I år bestod juryn av Peter Christensen, chefredaktör för Nöjesguidens dryckesmagasin Bästa Drycker, den skickliga bryggmästaren Hedda Spendrup samt den prisbelönte barmästaren Mathin Lundgren.

Konferenciern – Pontus Gustavsson som driver en av Sveriges största musikpoddar, Gatuslang, med fokus på svensk hiphop.


Shandy

Tänk dig att du befinner dig på en inbodd brittisk pub. Och vid en turkos, svalkande pool. Eller med...


R
A
D
D
A
L