VI VÄRNAR OM ANSVARSFULLT DRICKANDE

Därför behöver vi veta om du är 25 år eller äldre.

Nej, jag har inte fyllt 25 år

* En cookie kommer att ställas in för att behålla ditt val

Q & A - Sveriges Bästa Gin & Tonic 2022

För 7:e året anordnar Schweppes tävlingen för att utse Sveriges godaste Gin & Tonic. 

Vad är Sveriges Bästa Gin & Tonic?

Schweppes hyllar världens mest ikoniska drink med sin klassiska tävling Sveriges Bästa Gin & Tonic. Tävlingen går ut på att hylla den fantastiska drinken och kora de mest utsökta och nyskapande varianterna av en GT. Den är öppen för två klasser, en för professionella bartenders och en för idérika hemmamixare. Finalen går av stapeln söndagen den 4 september på Haymarket by Scandic, Hötorget 13-15 i Stockholm. Finalen är öppen för alla att komma och titta på. Samtliga bartenders finaldrinkar kommer att serveras i baren. För att delta på eventet så skriver du upp dig på en gästlista tillhandahållen av Nöjesguiden som publiceras på Schweppes Sveriges sociala medier i mitten av Augusti.

Hur väljs finalisterna ut och hur gör man för att ta hem vinsten?

Recepten som deltar i tävlingen skickas in via drinkgeneratorn.se under ansökningsperioden 9 April – 22 Maj 2022. Därefter bedöms recepten av en jury bestående av dryckeskunniga branschprofiler. Tre recept skapade av hemmamixare och tre recept framtagna av professionella bartenders, väljs ut av juryn och receptskaparna kontaktas. Därefter bjuds finalisterna in till ett finalevent i Stockholm i slutet av augusti där de får blanda sin GT och höra juryns utlåtande. Det recept i respektive kategori som lyckas övertyga juryn står som vinnare av den prestigefulla titeln Sveriges Bäst Gin & Tonic 2022!

Vad är vinsten?

Vinnarna får, utöver den ärofyllda titeln, varsin resa för två till Amsterdam under nästa år. I resan ingår även en masterclass i mixologi*. Sveriges Bästa Gin & Tonic brukar årligen uppmärksammas i media, vilket gör den till en fin möjlighet för såväl finalister som slutliga vinnare, att få uppmärksamhet för sina prestationer.


*Reservation för att priset kan komma att anpassas/ändras beroende på hur pandemiläget ser ut vid tiden för resan.


Hur ansöker jag till Sveriges bästa Gin & Tonic?

Hemmamixare och professionella bartenders är välkomna att skicka in sina recept för chansen att bli uttagen som finalist och utnämnd till ”Sveriges Bästa Gin & Tonic”. Du ska ha fyllt 20 år för att få tävla, och anmälan håller öppet till 22 Maj.


För att delta i tävlingen komponerar du ett GT-recept utifrån valfri Schweppes Selection, och skickar in ditt recept HÄR. Schweppes Selection Mixers finns att köpa i dagligvaruhandeln till ett rekommenderat pris om 15 kr och finns i tre varianter: Tonic & Twist of Lime, Tonic & Pink Pepper och Tonic & Hibiscus.


Hur smakar Schweppes Selection Mixers?

Schweppes Selection Tonic & Twist of Lime har en livfull smak. Touch av limezest lyfter och tar fram den karaktäristiska enbärssmaken i gin. 


Schweppes Selection Tonic & Pink Pepper har en subtil nyans av rosépeppar, vilket ger drinken en kryddig twist. Passar extra bra med gin av blommigare karaktär.


Schweppes Selection Tonic & Hibiscus har en blommig och fruktig smak med arom från hibiscusblomman. Den är ljuvlig tillsammans med olika sorters premiumgin.Shandy

Tänk dig att du befinner dig på en inbodd brittisk pub. Och vid en turkos, svalkande pool. Eller med...


R
A
D
D
A
L