VI VÄRNAR OM ANSVARSFULLT DRICKANDE

Därför behöver vi veta om du är 25 år eller äldre.

Nej, jag har inte fyllt 25 år

* En cookie kommer att ställas in för att behålla ditt val

Schweppes Selection Tonic & Pink Pepper

Plummy

  • Is, gärna stora bitar
  • 3 cl Mörk rom
  • 1,5 cl likör av Svartvinbär
  • Schweppes Premium Mixers Tonic & Pink Pepper
  • 1 syrat plommon med smak av kanel och vanilj

Lägg isen i glaset. Mät upp och häll i mörk rom och likör. Tillsätt Schweppes Premium Mixers Pink Pepper. Rör varsamt om i glaset. Avsluta med ett utsökt syrat plommon.

Så gör du syrade plommon:

Att jobba rent är A & O för att lyckas med syrade plommon. Ta fram en burk med förslutbart lock. Sterilisera burken genom att skölja den med kokande hett vatten. Koka upp ytterligare vatten och låt det svalna av, häll det sedan i burken. Addera 1 msk salt per liter vatten. Droppa i 2 teskedar Molkosan per liter vatten, för att hjälpa syrningsprocessen på traven.

Tvätta plommonen (gärna eko) och skär dem i bitar (välj plommon med så fast fruktkött som möjligt och med låg sötma). Placera plommonen i burken, viktigt är att frukten täcks av vattenlösningen. Om några plommon flyter upp ovanför ytan kan du fylla en mindre plastpåse med vatten och lägga den på toppen av plommonen, under burkens lock, för att hålla dem nere.

Krydda vattenlösningen med en tesked vaniljpulver, två kanelstänger och en halv tesked kanelpulver. Låt dina plommon stå mörkt i rumstemperatur de första två dygnen, öppna burken en gång dagligen dessa första dagar för att lätta på trycket. Efter denna period kan du med fördel ställa in burken i kylskåpet. Så länge som du är noga med renligheten så kan dina syrade plommon hålla länge – använd ditt lukt-och smaksinne. Den syrliga smaken blir mer framträdande med tiden. Receptet är skapat med syrade plommon som fått stå i 2 veckor.

GENERERA DRINKAR GENOM ATT BÖRJA DRA I REGLAGEN
Söt Syrlig
Mycket frukt Lite
frukt
Enkel Avancerad
Fräsch Tung
Välj drinktillfälle
Välj spritsort
Välj fler spritsorter
Välj Schweppes-produkt

GENERERADE DRINKAR

Toppdrinkar
R
A
D
D
A
L