VI VÄRNAR OM ANSVARSFULLT DRICKANDE

Därför behöver vi veta om du är 25 år eller äldre.

Nej, jag har inte fyllt 25 år

* En cookie kommer att ställas in för att behålla ditt val

Tävla med din GT i Sveriges Bästa Gin & Tonic

Idag, den 9 april, firas den internationella GT-dagen i hela världen. Schweppes hyllar den tidlösa drinken med att öppna anmälan till tävlingen Sveriges Bästa Gin & Tonic. Nytt för i år är att juryn endast har makten över vilka som kniper finalplatserna. Vilka recept som får titulera sig ”Sveriges Bästa Gin & Tonic 2021” avgörs genom en digital omröstning här på Drinkgeneratorn.se.

Med sex år på nacken, och ett år av uppehåll, gör nu Sveriges mest älskade drinktävling comeback! Tävlingen arrangeras av Schweppes och går rätt och slätt ut på att hylla den fantastiska drinken och kora de mest utsökta och nyskapande varianterna av en GT. Hemmamixare och bartenders tävlar i varsin kategori, som båda har tre finalplatser. En prestigefull jury bestående av David Kringlund, dryckesinspiratör och youtuber, Pelle Tamleht, chefredaktör på Nöjesguiden och den prisade bartendern Josephine Sondlo, väljer finalisterna. Nytt för i år är att folkets röster avgör vilken GT i varje kategori som slutligen får titulera sig ”Sveriges Bästa Gin & Tonic”. Vinnarna får, förutom den prestigefyllda titeln, varsin resa för två till Amsterdam där en masterclass med mixologen Douglas Anasagasti väntar (priset kan komma att anpassas/ändras beroende på hur pandemiläget ser ut vid tiden för resan).


Det krävs såväl tid som kreativitet och känsla för att sätta en säregen prägel på den klassiska GT:n. Därför är det nu hög tid att börja laborera med din GT – du har fram till den 24 maj på dig att skicka in ditt recept. Juryn bedömer recepten utefter smak, kreativitet och lojalitet till originalreceptet. Och det är det sistnämnda kriteriet som väger tyngst. När juryn valt ut tre finalister i varje kategori, läggs recepten upp på Drinkgeneratorn.se där en omröstning startar. Recepten som fått flest röster i varje klass när röstningen stänger den 23 augusti, är dem som kammar hem titeln ”Sveriges Bästa Gin & Tonic”.


Vi letar som alltid efter recept som överraskar och utmanar, utan att för den skull tappa den eleganta balansen mellan gin och läskande tonic, säger Pelle Tamleht, chefredaktör på Nöjesguiden och jurymedlem.


Samtliga finalister tävlar med Schweppes Premium Mixers som finns tillgängliga i dagligvaruhandeln. Premium Mixers finns i tre smaker: Tonic & Twist of Lime, Tonic & Pink Pepper och Tonic & Hibiscus.


Tonic & Twist of Lime har en livfull smak och en fin touch av limezest som lyfter och tar fram den karaktäristiska enbärssmaken i gin.


Tonic & Pink Pepper har en subtil nyans av rosépeppar, vilket ger drinken en spännande och kryddig twist. Passar extra bra med gin av blommigare karaktär.


Tonic & Hibiscus har en blommig och fruktig smak med arom från hibiscusblomman. Den är ljuvlig tillsammans med olika sorters premiumgin.


Här skickar du in ditt bidrag och läser mer om tävlingen.


Midsommar GT

Ängen är full av liv och sång, och natthimlen som skyddar den tycks aldrig vilja bli riktigt mörk. R...


Shandy

Tänk dig att du befinner dig på en inbodd brittisk pub. Och vid en turkos, svalkande pool. Eller med...


R
A
D
D
A
L