En palett av prosecco – variera mera
Prosecco och Schweppes verkar vara som gjorda för varandra. Att blanda prosecco med Schweppes, diverse fruktpuréer och bär gör att du kan variera din drinkpalett i det oändliga.
Mousserande vin och Schweppes
Välj ett torrt mousserande vin för en syrligare proseccodrink. Här kan Schweppes Indian Tonic eller Schweppes Ginger Ale med fördel användas. Förslagsvis passar hallon, aprikos eller mangopuré för att balansera upp smaken och undvika att drinken blir sträv.
Välj ett fruktigt mousserande vin för en sötare proseccodrink. Här kan Schweppes Russchian eller Schweppes Tonic Vinbär gärna användas. Här passar sura jordgubbar eller persikópure, för att ge balans utan att addera för mycket sötma.
Bär
Färska bär passar fint som topping och som smaksättare till proseccodrinkar. Låt de flyta lekfullt i bubblorna eller krossa dem till ett smakrikt mos i botten av glaset.
Frukt
Frukter ger en härlig smak, färg och arom till proseccodrinkar. Mixa dem med fördel till en puré och placera i glasets botten för en elegant drinkupplevelse. Med frukternas syrlighet eller sötma kan proseccodrinkar varieras i oändlighet.
Blommor
Blommor är vackert som garnering och ger dessutom drinken en underbar doft. Rosor, Kamomill, Lavendel och Viol, är ätbara blommor som passar fint i drinkar. Läs mer här.